NJO Presenteert..

Nationaal Jeugdorkest
zo 10 nov 2024 - zo 13 apr 2025
zo 10 nov 2024
-
zo 13 apr 2025

Met NJO Presenteert biedt NJON (Nationale Jeugdorkesten Nederland) jong talent de gelegenheid zich te ontwikkelen in orkest- en ensemblespel en de de mogelijkheid te spelen op hoog (inter)nationaal niveau aan een breed publiek.

Het exacte programma van NJO Presenteert wordt gedurende het seizoen gevuld. Hieronder zie je het programma dat al bekend is.

Programma zondag 10 november

DNOA zingt Brahms

In deze voorstelling: de jonge zangtalenten van de Dutch National Opera Academy.
De DNOA is een tweejarige masteropleiding die wordt aangeboden door het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Talentvolle zangers ontwikkelen zich in zang en acteren en starten zo een succesvolle carrière in de opera.

Brahms’ "Liebeslieder Walzer" (1868) is een verzameling liefdesliedjes met hun wortels in de 'Ländler' volksmuziek, gecomponeerd voor zang en vierhandige piano: Twee jonge mannen en twee jonge vrouwen doorkruisen een emotioneel landschap. De compositie van Brahms weerspiegelt hun reis, vol speelse grappen, diepgewortelde verlangens, ironie, sensualiteit en fysieke kracht. In de regie van Klaus Bertisch overstijgen deze liederen hun individuele verhalen. 

 

Regie: Klaus Bertisch
Regie-assistentie: Iver Serra
Zang: Dutch National Opera Academy
Piano: Daan Boertien & Aaron Ormaza
Muzikale leiding: Daan Boertien